IMEI sorgulama nasıl yapılır?, IMEI Sorgulama

          Türkiye'de vergilerin çok pahalı olması özellikle de elektronik ürünlere uygulanan özel iletişim ya da benzeri vergi türleri yurt içinde yaşayan insanlarımızı yurtdışına çıktıklarında elektronik ürünlere hücum ettiriyor.Yurt dışında ürünlerin daha ucuz olmasından dolayı Türkiye'ye binlerce telefon girişi yapıldı.Son dönemlerde yurt dışından alınan cihazlarda bir çok sıkıntı çıkmaktadır. Bu sıkıntıların başında pasaport kaydı gelmektedir. Eğer telefonunuz pasaport kaydı olup olmadığını, imei kayıt, imei sorgulama,imei kontrol işlemlerini burdan öğrenebilirsiniz:

https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama




Harç Paraları Kalktı Mı ?, Harçlar Kalktı

2012 yılının en çok konuşulan konularından tartışmalarından birisi harçlar oldu.Üniversite öğrencileri yıllardır harç ödemekten bıkma durumuna geldi.Yıllarca çoğu öğrenci harç parasını ödeyebilmek için çeşitli işlerde çalıştı.Yıl 2012 ye geldiğinde ise harçların kalkabileceği açıklaması geldi.

En sonunda 2012-2013 ögretim yılında üniversite harçlarının kaldırılacağı resmen açıklandı.Artık üniversite öğrencilerin yüklü miktarlarda ödeyeceği yılda iki kez ödenen harçtan kurtuldu.Artık üniversite öğrencilerini her yıl iki dönem içinde ayrı olmak üzere yatırdıkları harçları ödemeyecek.Ancak bunda da bütün öğrenciler maalesef sevinemedi.





Öğrenci harçlarının sadece 1.ögretimler için kaldırılacağı açıklandı yani 2.öğretimler bu dönem de harç ödemek zorunda kalacaklar.Üniversitelerin 2.öğretiminde okuyan öğrenciler ise isyanda.Öğrenciler ise 2.öğretimlerin de aynı hakka sahip olmasını onlarında harçsız üniversite de okumasını istiyorlar.

Üniversite öğrencileri ise şimdiden sosyal paylaşım sitelerinde bu durumu dile getirerek bütün öğrencilerin aynı  haktan yararlanmasını istiyor.Harçsız eğitimin 2.öğretimler için de kaldırmasında değişiklik olup olmamasını ise zaman gösterecek.

Trafik Cezası Sorgulama, Mobese Cezası Sorgulama, Mobese Cezası Ne zaman Yansır

         Mobeselerin yaygınlaştığı bu dönemde bir çoğumuzda mobeselerden geçerkn acaba ceza yedim mi? diye düşünmektedir. Bu düşüncenize son vermek amacıyla yazdığımız bu yazıda mobese cezası nasıl sorgulanır anlatıcaz.

Mobese cezası sorgulama için gerekenler:
-Ruhsat sahibi T.C kimlik numarası
-Ruhsat Veriliş Tarihi
-Ruhsat Sahibi Doğum Tarihi

Bu adresten sorgulayabilirisiniz: https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp
Mobese cezası olayın gerçekleşmesinden en geç bir ay içinde bu siteden sorgulanabilir. Trafik cezasının indirimli ödenmesi için gerekli olan 15 günlük süre cezanın tebliğinden sonra işlemeye başlar.