Kışlık Lastik, Kışlık Lastik Fiyatları, Lastik Kış, Kış Lastiği

Arabalar çoğumuz için ailemizin bir ferdi gibidir ve çoğu insan arabasına çok değer verir özenle korur.Hem arabamızı hem de can güvenliğimizi korumak için doğru, sağlam lastik kullanmak bizim için öncelikli olandır.Çoğu araç sürücüleri aracının içine, kaportasına, motoruna değer ve önem verdiği kadar lastiklerine önem vermediği için yakıt tüketimini artırır, can güvenliğini riske atar ve kaza yapma riskini artırır.

Kış mevsimi Türkiye'de çok çetin geçiyor ve kış aylarında kaza oranlı bir hayli artıyor onlarca maddi hasarlı trafik kazası meydana geliyor.Trafik kazalarını önlemek yakıt tüketimimizi normale indirgemek için kış aylarında aracımıza kışlık lastik takmamız şart.Peki kışlık lastiğin faydaları nelerdir?, Lastik kış aylarında nasıl olmalıdır? Kışlık lastik fiyatları fiyatları ne kadardır? Bu yazımızda size kışlık lastik hakkında bilgi vereceğiz.


Kışlık Lastik Özellikleri, Kışlık Lastik Fiyatları:

Nikah İşleri, Nikah İşlemleri, Evlilik İşlemleri


Değerli okurlarımız hayatımızın dönüm noktalarından biri olan evlilik, hemen her insanın aklında olan; kimisinin en büyük hayali kimisinin ise korkusu haline gelmiş bir olay.Nikah hem dinimizce hem de örf adet ve aile yapımız itibariyle toplumumuz tarafından büyük öneme sahip bir değer.

Nikah akdini gerçekleştirmek istiyorsunuz evlenme kararı aldınız ancak ne yapacağınızı bilmiyorsanız bu yazımız sizin için.

Evlilik (Nikah) İçin Gerekli Belgeler : 

-Nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopileri
-Çİftlerden birinin ikametgahını belgeleyen ilgili mahalle muhtarından alınan resimli ikametgah belgesi
-Çiftlerden herbiri için yedi (7) adet vesikalık fotoğraf
-Çiflerden birisi veya ikisinin de daha önceden evlilik veya boşanma var ise nüfüs cüzdanlarında en son medeni hallerinin işlenmiş olması




Schengen Vize, Schengen Vizesi Ücreti, Schengen Vizesi İçin Gerekli Belgeler


Bu yazımızda Schengen vizesi hakkında bilgiler vereceğiz.

Öncelikle bilmeniz gereken hangi ülkeye önce gidecekseniz o ülkenin vizesini almak daha sonra diğer ülkelere geçiş yapmak daha uygundur.

-Schengen vizesinde ülkelere göre farklı uygulamalar olabilmektedir.Almanya bu konuda kendi vizesi haricinde sıkıntı çıkabiliyor.

-Schengen vizesinde en rahat ülkeler; Fransa, İspanya ve İtalyadır.

-Avrupaya gidecek yolcunun pasaportunda schengen vizesi kaydı yoksa başvuruyu şahsen yapması gerekir.

-Pasaportunuzda daha önceden tarihi geçmiş dahi olsa schengen vizesi kaydı varsa acentalar da schengen vizesi alabiliyor.

-Acenta kanalı ile ilk başvuruda vize veren sadece Yunanistan.Schengen vizesi isteyen diğer bütün ülkelerde şahsen görüşmeye çağırma vardır.

Schengen Vizesi İçin Gerekli Belgeler  :

-Schengen vizesi almak için öncelikle otel rezervasyonu, uçak rezervasyonu ve seyahat sigortası gerekmektedir.

Araç Satış, Araba Satışı, Araç Satışı, Araç Alım, Araç Satış İşlemleri


Bu yazımızda araba alım satımından karşılaşılan  tüm resmi prosedürleri anlatıcaz

Öncelikle sıfır araç satın alırken gereken belgelerden bahsedelim

         Aracınızı bir galeriden alırsanız yalnızca bir nüfus cüzdanı yeterli olucaktırfakat bir fabrikadan alıcaksınız fabrikanın satış politikasına göre ikametgah, nüfus sureti ve vekalet gibi evraklara ihtiyacınız olabilir.
        Alıcağınız araçı şiket adına alıyorsanız bulundurmanız gereken belgeler şunlardır:

-Şirket faaliyet belgesi
-İmza sirkülerinin aslı
-Son 6 aya ait faaliyet belgesi
-Vekalet

Sıfır kilometre sıfır alanlar için aracın trafiğe kayır ettirilmesinden bahsedelim.


Satış Temsilcisi, Satış Temsilcileri, İş Arayanlar


İş arayanlar, kendi işinden elde ettiği kazançla geçinemeyenler ya da ek gelir arayanlar bu yazımızı okumanızda fayda var.Kendinize ek gelir sağlamak artık zor değil hem kolay hem de eğlenceli.

Dünyaca bilinen bir marka Avon ve hepimizin bildiği gibi kozmetik ürünleri satan bir marka.Avon dünya genelinde satışlarını genellikle katalog üzerinden yapıyor.Bu satışları gerçekleştiren kişiler ise genellikle  Avon'un çalışanları değil Avon satış temsilcileri ya da Avon takım öncüleri.Peki nasıl satış temsilcisi olunur, satış temsilcileri ne kadar kazanıyor şimdi bu konulara bakalım.

Avon Temsilcisi Nasıl Olunur ?, Takım Öncüsü Kimdir?


Avon, Avon Temsilci, Avon Temsilcisi Nasıl Olunur?

İş arayanlar, kendi işinden elde ettiği kazançla geçinemeyenler ya da ek gelir arayanlar bu yazımızı okumanızda fayda var.Kendinize ek gelir sağlamak artık zor değil hem kolay hem de eğlenceli.

Dünyaca bilinen bir marka Avon ve hepimizin bildiği gibi kozmetik ürünleri satan bir marka.Avon dünya genelinde satışlarını genellikle katalog üzerinden yapıyor.Bu satışları gerçekleştiren kişiler ise genellikle  Avon'un çalışanları değil Avon satış temsilcileri ya da Avon takım öncüleri.

Avon Temsilcisi Nasıl Olunur ?, Takım Öncüsü Kimdir?

Vatan Bilgisayar, Vatan Bilgisayar Kampanya, Bilgisayar Kampanya

Bilişim sektörü Dünyada hızla gelişmekte ve Türkiye'de teknolojiyi yakından takip eden ülkeler arasında.Türkiye'de binlerce markayı ve binlerce ürünü bir arada bulunduran ve Türkiye genelinde geniş çapta mağazası olan ender mağaza zincirlerinden birisi de Vatan Bilgisayar.Vatan Bilgisayar için Türkiye'nin gururu desek yanlış olmaz çünkü yerli sermaye hakim olup sektörde istikrar ve büyümeyi sağlayan kuruluş.

Vatan Bilgisayar Türkiye'nin dört bir yanına şubeler açarak hem mağazacılık sektöründe hem de internet üzerinden satış yapmakta.Vatan Bilgisayar belirli süreler de başta bilgisayar olmak üzere bir çok üründe indirimler kampanyalar uygulamakta.

Franchising, David People,Franchise Food, Coffe Franchise

Türkiye'de hızla ilerlemek de olan bir sektör franchising sektörü.Bu sektör sayesinde ticaretle uğraşan kişiler ürün alımı, model bulma ya da benzeri zahmetlerin tamamen dışında markalaşmış ve sektörde hızla büyüyen şirketlerin bayiliğini yani franchising alarak rahat bir ticaret yapıyor.

Öyle ki franchising sektörü sayesinde ürün franchising aldığınız firma tarafından geliyor dekor ve konsept franchising firmasının belirlediği tarzda oluyor ve siz sadece işyerinizi işletmekle uğraşıyorsunuz.İşte franchising veren firmalardan birisi de David People Coffe&Food.

David People Coffe&Food Franchising Koşulları  :


En Para, En Para Turkey, Enpara FinansBank, Enpara

Enpara dünya genelinde oluşan bir sistem ve bu sistem sayesinde yatırımcılar yatırımlarını bu sistemde değerlendiriyor en karlı onlar çıkıyor.Enpara sizin için en uygun yatırım alanlarından birisi.Türkiye'de en para ya benzer bir uygulamayı Finansbank gerçekleştirdi.Finansbank Enpara adı ile piyasaya çıktı ve insanlar tarafından da rağbet bulmaya başladı.

Peki Finans Bank En Para Nedir Nasıl Çalışır?



-Enpara Finansbank sizi bankalarda sıra bekleme zahmetinden kurtarıyor ve işinizi ATM lerden, enpara çözüm merkezlerinden yapıyor.Bir diğer seçenekleri ise size geliyorlar.

-Finansbank enpara sisteminin bir diğer sloganı ise her koşulda ve zamanda en yüksek faiz veririz demesi.

-Finansbank enpara sisteminde masraf ve komisyon oranları bankacılık sistemine göre değildir.%90 oranında masraf almıyorlar.Masraf aldıkları tek nokta Finansbank harici ATM lerden işlem yapıldığında ya da yabancı para transferlerindedir.

-Finansbank enpara sayesinde saatlerce sıra beklemeyecek işinizi çok kolay bir şekilde halledecek hem masrafsız hem de yüksek kazançlar elde edeceksiniz.

-Finansbank enpara sistemini daha yakından tanımak için www.finansbank.enpara.com.tr adresine bakabilirsiniz.

Finansbank Enpara Hizmetleri Neler ?


  • Finans Bank enpara sisteminde vadeli veya vadesiz mevduat açabilirsiniz.
  • Finans Bank enpara sistemine birikimlerinizi ya da altınlarınızı değerlendirebilir özel hesap açabilirsiniz.
  • Finans Bank enpara sistemi size ayrıca encard olarak adlandırdığı bir banka kartı vererek işlemlerinizi kolaylıkla halletmenizi sağlıyor.
  • Finans Bank enpara sistemi en zengin faiz verdiğini açıklıyor.
Not : Detaylı bilgi almak isteyen okurlarımız  www.finansbank.enpara.com.tr  adresini ziyaret edebilir daha fazla bilgi alabilirler.Burada paylaşmış olduğumuz bilgiler bilgi vermek amacıyla yazılmıştır ve resmiyet taşımamaktadır.Finans Bank enpara hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler üstte vermiş olduğumuz linkten detaylı bilgi alabilirler.Teşekkür ederiz.



Konut Kredisi, Konut Kredisi Hesaplama, Ev Kredisi, Konut Kredileri, Ev Konut Kredisi

Türkiye'de insanlar yıllar boyunca kirada oturur, emeklilik ikramiyesi ya da başka gelirlerle zar zor bir daire sahibi olmaya çalışırdı.İnsanlar yüklü miktarlarda kira ödeyip bir de ev sahibinin evden çık demesi ya da zam artışlarıyla uğraşır dururdu.

Son yıllarda ülkemize de gelen yeni bir sistem var.Artık konut sahibi olmak zor değil!.Avrupa'da ve Amerika'da ortaya çıkan Mortgage sisteminin bir diğer versiyonu da Türkiye'de hayata geçti hatta yaklaşık 5 yıl oldu.Artık kira öder gibi ev sahibi olabileceksiniz!

Bankalar, müteahhitler, büyük inşaat firmaları artık belirli bir miktar nakit kalanını da çok uzun yıllar taksitlendirip insanları ev sahibi yapabiliyor.

Konut Kredisi, Ev Kredisi , Ev Konut Kredisi Nasıl Alınır ?

11870, Vergi Borç Sorgulama, Vergi Dairesi Borç Sorgulama, Vergi Borc Sorgulama

Değerli okurlarımız bu yazımızda sizlerle devlete olan vergi borcunuzun ne kadar olduğunu nasıl öğreneceğinizi anlatacağız.Vergi borcunuzun ne kadar olduğunu öğrenmeniz için bir çok yöntem var.Bu Yöntemlerden bir tanesi de 11870 ve internet vergi dairesi.

-11870 i arayarak Türkiye'nin ne tarafında olursa olsun vergi borcunuzun olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

-Ayrıca Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesinden öğrenebilirsiniz.

-Vergi dairesine gidip T.C. kimlik numaranızı vererek vergi borcunuzun olup olmadığını ögrenebilir, vergi borcu sorgulama yapabilirsiniz.


Eryaman Evler, Ankara Konut Projesi, Kaşmir Göl Evleri

Ülkemizde son on yıl içerisinde inşaat sektöründe devrim niteliğinde yatırımlar oluşmaya başladı.Özellikle büyük şehirlerde ve Türkiye'nin dört bir yanında hızla yükselen binalar ve konut projeleri insanlara rahatı ve huzuru sağlamaya çalışıyor.TOKİ ve özel sektörün birlikte hareket ederek inşa ettikleri toplu konutlar, özel siteler ve konut projeleri insanlar tarafından yoğun rağbet görüyor.

Hızla artan konut projeleriyle yükselen şehirlerden birisi de Ankara.Ankara'da bir çok konut projesi yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.Yeni yapılan konut projelerinde güvenlik, sağlamlık, estetik ve konfor ön planda.Ankara'nın hızla gelişen ve yükselen semtlerinden birisi de Eryaman.İstanbul yolu üzerinde bulunan Eryaman semti yüksek katlı blokları temiz sokakları ve sakin yerleşimi ile insanların tercih ettikleri ve rahatlıkla yaşadığı semtlerden birisi.Eryaman evleri genellikle site halinde konuçlanmış.

Eryaman evlerine yepyeni bir proje katılıyor Kaşmir Göl Evleri.Kaşmir Göl Evlerinde aradığınız özelliği bulamamanız mümkün değil! 

Kaşmir Göl Evleri Özellikleri Neler ?

İhtiyaç Kredisi, TEB Pratik İhtiyaç Kredisi, TEB Bankası Kredi

Hemen hepimiz bazı zamanlarda aniden paraya sıkışabiliyoruz ve çok acil olarak paraya ihtiyaç duyuyoruz.Kimi zaman çevremizde ve arkadaş çevremizden de temin edemediğimiz parayı bulmak için bankanın kapısını çalıyoruz.

Gün geçtikçe kredi almak da kolaylaşıyor.Artık bir SMS ile ne kadar kredi alabileceğiniz, ne kadar vadede ödeyeceğiniz herşey anında geliyor.İşte anında ihtiyaç kredisi adını verdiklerini bu sistemi Türk Ekonomi Bankası ( TEB ) gerçekleştirmekte.TEB Pratik İhtiyaç Kredisi Sayesinde nakit ihtiyacınızı hemen karşılayabilir ve geniş imkanlarla ödeyebilirsiniz.

TEB Pratik İhtiyaç Kredisi Özellikleri Nelerdir?, İhtiyaç Kredisi Nasıl Alınır ?


E-Ticaret Sitesi, İş Kurmak İstiyorum, Ücretsiz İnternet Sitesi

Bir çok küçük ölçekli firma var Türkiye'de.Bu firmaların bir çoğuda ürün tanıtımlarını yapamıyor, büyük firmalarla yarışamıyor ve zarar ederek gerek ülke ekonomisine gerekse de kendi ekonomisine zarar vererek işyerini kapatmak zorunda bile kalabiliyor.

Ar-Ge çalışmalarına çok yüksek meblalar ayıran ülkeler eğilimlerini interaktif ortamda firma tanıtımına, küçük ve orta ölçekli firmalara destek amacıyla oluşturmuşlardır.Artık Türkiye'de de ücretsiz olarak e-ticaret sitesi kurabilir, işinizi dükkanınızı ürünlerinizi internet sitesinde tanıtabilirsiniz.

Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?, İnternet Sitesi Kurma : 

Format Nasıl Atılır?, Bilgisayara Format Atma

Eskiden evlerimizde ne bilgisayar vardı ne de internet.Gün geçtikçe teknoloji ışık hızıyla artmaya devam ettikçe hemen herkesin evine bilgisayar ve internet girdi.Bilgisayarların artmasıyla beraber hem faydaları hem de zararları arttı.

Bilgisayarınız zaman geçtikçe yavaşlamaya, takılmaya hatta çalışmamaya başlayabilir.Bunun bir çok nedeni olabilir ama yapılacak ilk iş bilgisayarınıza format atmaktır.Bu yazımızda sizlerle bilgisayarınıza nasıl format atılacağını anlatacağız.

Emlak Alım Satım, Gayrimenkul Alım Satım İşlemi, Tapu İşlemleri

Değerli okurlarımız bu yazımızda sizlerle ev, daire, arsa, dükkan, ofis kısacası gayrimenkul yani taşınmaz alırken ve satarken nelere dikkat edilmelidir?Emlak alım satım işlemlerinde hangi belgelere ihtiyaç duyulmaktadır? sorularının cevabını vereceğiz.

Emlak Alırken Gerekli Belgeler  :


  • Emlak alırken alan kişi nüfus cüzdanını yanında bulundurması gerekir.Nüfus cüzdanının haricindeki belgeler kabul edilmez.
  • Gayrimenkulü alan kişi tapu dairesine gelen kişi değil ise yani vekaleten alıyorsa noter onaylı vekaletname alması gerekmektedir.Vekaletname de o gayrimenkulün satışının yapılması için vekaletin verildiği belirtilmelidir.
  • 2 adet fotoğraf
  • Kimlik fotokopisi

Emlak Satış Harcı Ne Kadar?, Tapu Satış Harcı, Tapu Harcı Sorgulama

Hepimizin başından geçebilecek olaylardan biriside emlak satışıdır.Herhangi bir gayrimenkulün ev, işyeri ya da arazi nin satışını ya da alışını yaparken tapuya gittiğinizde karşınıza tapu harcı adı altında bir ücret çıkarsa şaşırmayın.Bu yazımızda Emlak satış harcı ne kadar?, Tapu satış harcında ödenecek tutar nedir? ve tapu harcı sorgulaması nasıl yapılır sorularına cevap vereceğiz.

Tapu Harcı ev, işyeri ya da arsa alım satım işlemi sırasında hem alıcıdan hemde satıcıdan alınan ve devlete ödenen bir çeşit vergidir.Hem alıcı hem de satıcı bu işlem sırasında %2 oranında harç parası öder.

Kira Artış Oranı Neye Göre Belirlenir?, Kira Artış Oranı

Hemen hepimiz kira da oturuyoruz ve kiracı-mülk sahibi arasında her yıl konuşulan kimi zaman anlaşılan kimi zamanda tartışma haline gelen bir olay kira artışı.Kira artışı kime, neye göre yapılmalı?Kira artışında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?Bu yazımızda kira artışı ile ilgili bilgiler vereceğiz.

Öncelikle kiracı - mülk sahibi arasında kesinlikle kontrat yapılmalıdır.Yapılan kontratta kira artış oranı mülk kiralanırken her iki tarafında anlaştığı bir oran üzerinden yazılmalıdır.Eğer kira kontratında herhangi bir kira artış oranı belirtilmemişse mülk sahibi istediği oranda artış yapabilir.


Work And Travel Ücretleri, Work And Travel Gerekli Belgeler


WAT yani Work And Travel türkçesiyle hem çalış hem de seyahat et!Uluslar arası alanda hemen her üniversite öğrencisinin hayali olan yurtdışına çıkma, yurtdışında yabancı dil öğrenme özellikle ingilizce geliştirme ve nice maceraları yaşayabileceği bir sistem WAT yani Work And Travel.

WAT ile gidelebilecek Ülker :

  1. İngiltere
  2. ABD Amerika Birleşik Devletleri
  3. Kanada
  4. Malta
  5. Almanya
Wat ile ögrenciler genellikle ABD'ye gitmektedir.WAT ile yurtdışına gidebilmek için pek çok şart ve belge gerekmektedir.

WAT İçin Gerekli Belgeler :

Work And Travel, WAT Amerika, WAT Ankara, WAT Fiyatları

WAT yani Work And Travel türkçesiyle hem çalış hem de seyahat et!Uluslar arası alanda hemen her üniversite öğrencisinin hayali olan yurtdışına çıkma, yurtdışında yabancı dil öğrenme özellikle ingilizce geliştirme ve nice maceraları yaşayabileceği bir sistem WAT yani Work And Travel.

WAT ile gidelebilecek Ülker :

  1. İngiltere
  2. ABD Amerika Birleşik Devletleri
  3. Kanada
  4. Malta
  5. Almanya
Wat ile ögrenciler genellikle ABD'ye gitmektedir.WAT ile yurtdışına gidebilmek için pek çok şart ve belge gerekmektedir.

WAT İçin Gerekli Belgeler :

Edu Fairs, Edu Fairs Turkey, Yurt Dışı Eğitim Fuarları

Her üniversite öğrencisinin en büyük hayali okurken yurtdışına çıkmak, yurtdışı eğitimi almak ve kariyerine başarılı bir eğitim eklemesidir.Türkiye genelinde bir çok egitim seminerleri veriliyor, yurt dışına gidip egitim almak isteyen bir çok öğrenciye inanılmaz fırsatlar sunuluyor.Yurtdışı egitim fuarlarında dünya da sayılı şirketlerden biri olan edu fairs bu yıl Türkiye'de de fuarlar , seminerler vererek yurtdışına gitmek isteyen öğrencilere çok cazip fırsatlar sunuyor.

Edu Fairs başta Amerika, Kanada, İngiltere, Malta, Avustralya olmak üzere bir çok ülke de anlaşmalı olarak eğitim hizmetleri sunmaktadır.Bu hizmetleri de ülke ülke gezerek ve o ülkelerde fuarlar düzenleyerek tanıtmaktadır.

Edu Fairs Hangi Programlarda Eğitim Sağlıyor ?

Ucuz Uçak Bileti, En ucuz Uçak Bilet Fiyatları, Bilet Uçak

Gün geçtikçe insanların uçakla seyehate olan ilgisi gitgide artmakta.Özellikle yurtiçinde uçak firmalarının artması rekabeti artırdı buda yolculara yaradı.Artık yurtiçi ve yurtdışı uçak biletlerine neredeyse bir servet harcama durumu ortadan kalktı.Artık uçak biletleri erken alındığı zaman yerine göre karayollarından daha ucuza alınabiliyor.

Peki uçak firmalarının bu kadar çok olması bu işin genişlemesine komisyon oranlarının artmasına neden oldu; dolayısı ile insanlar ucuz uçak bileti ararken birçok farklı fiyatla karşılaşabiliyor.Peki ucuz uçak bileti nasıl bulunur?, hangi firmalar ya da siteler yurtiçi ve yurtdışı en ucuz uçak biletini satar? İşte bu sorularınıza cevap aradık ve önemli gördüğümüz bir kaç hususu sizinle paylaşmak istedik.

En Ucuz Uçak Bileti Nasıl Temin Edilir ?

HGS Sorgulama, HGS Geçiş İhlali Sorgulama, HGS Kart

Yıllarca araba kuyrukları oldu bu ülkede.Bütün araçlar sıraya girer otoyollarından, köprülerden ya da geçitlerden geçerken geçiş ücreti olarak ücret ödeme sırasına girerdi.

Bu çileden sonra yeni bir sistem geldi; KGS ve OGS.Herkese yabancı olan bu iki sistemin özelliği; köprü ve otoyollarda direkt olarak yani otomatik geçiş sistemi (OGS) ile kolayca geçmek, Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ile kartına para yükleyip kartı okutarak geçecek böylece saatlerce sıra beklemek zorunda kalmayacak bir sistem.

 Peki HGS Nedir ?

Hızlı Geçiş Sistemi Nedir?, HGS Nedir?, HGS Kartı Nereden Alınır?

Yıllarca araba kuyrukları oldu bu ülkede.Bütün araçlar sıraya girer otoyollarından, köprülerden ya da geçitlerden geçerken geçiş ücreti olarak ücret ödeme sırasına girerdi.

Bu çileden sonra yeni bir sistem geldi; KGS ve OGS.Herkese yabancı olan bu iki sistemin özelliği; köprü ve otoyollarda direkt olarak yani otomatik geçiş sistemi (OGS) ile kolayca geçmek, Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ile kartına para yükleyip kartı okutarak geçecek böylece saatlerce sıra beklemek zorunda kalmayacak bir sistem.

 Peki HGS Nedir ?



4C liler, 4C li Personel, 4C Kimleri Kapsıyor,Kimler 4C Li

Eskiden nelisin?, ya da hangi sigortadansın diyince insanlar SSK, BAG-KUR ya da Emekli Sandığındanım diyordu.Zamanla herşeyin değiştiği gibi bu sistem de değişti ve farklı farklı semboller aldı.

Artık insanlar SSK, BAG-KUR ya da Emekli Sandığı gibi ayrı ayrı kurumlardan sosyal güvenlik hizmeti almayacak.Tek çatı altında toplanan bu kurumların genel adı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) oldu.

SGK kapsamında Türkiye'de çalışan personellerin haklarını korumak amacıyla yapılan sosyal sigortalarına ise yeni isimler verildi.Sosyal sigorta kapsamında çalışan kişilerin dahil oldukları gruplar ; 4a , 4b ve 4c li olarak 3 farklı grupta toplandı.Bizler de bu yazımızda 4c ' lılar Kimler?, Kimler 4c lı olabilir, 4-c personel statüsüne giren meslek gruplarını paylaşacağız.

Kimler 4C Kapsamına Giriyor ?


4B Çalışanları, Kimler 4B Kapsamında, Kimler 4B li Olabilir?

Eskiden nelisin?, ya da hangi sigortadansın diyince insanlar SSK, BAG-KUR ya da Emekli Sandığındanım diyordu.Zamanla herşeyin değiştiği gibi bu sistem de değişti ve farklı farklı semboller aldı.

Artık insanlar SSK, BAG-KUR ya da Emekli Sandığı gibi ayrı ayrı kurumlardan sosyal güvenlik hizmeti almayacak.Tek çatı altında toplanan bu kurumların genel adı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) oldu.

SGK kapsamında Türkiye'de çalışan personellerin haklarını korumak amacıyla yapılan sosyal sigortalarına ise yeni isimler verildi.Sosyal sigorta kapsamında çalışan kişilerin dahil oldukları gruplar ; 4a , 4b ve 4c li olarak 3 farklı grupta toplandı.Bizler de bu yazımızda 4b ' lılar Kimler?, Kimler 4b li olabilir, 4-b personel statüsüne giren meslek gruplarını paylaşacağız.

Kimler 4B Kapsamında : 

4a ' lılar Kimler?, Kimler 4a lı Olabilir?, 4-a lı Personel

Eskiden nelisin?, ya da hangi sigortadansın diyince insanlar SSK, BAG-KUR ya da Emekli Sandığındanım diyordu.Zamanla herşeyin değiştiği gibi bu sistem de değişti ve farklı farklı semboller aldı.

Artık insanlar SSK, BAG-KUR ya da Emekli Sandığı gibi ayrı ayrı kurumlardan sosyal güvenlik hizmeti almayacak.Tek çatı altında toplanan bu kurumların genel adı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) oldu.

SGK kapsamında Türkiye'de çalışan personellerin haklarını korumak amacıyla yapılan sosyal sigortalarına ise yeni isimler verildi.Sosyal sigorta kapsamında çalışan kişilerin dahil oldukları gruplar ; 4a , 4b ve 4c li olarak 3 farklı grupta toplandı.Bizler de bu yazımızda 4a ' lılar Kimler?, Kimler 4a lı olabilir, 4-a personel statüsüne giren meslek gruplarını paylaşacağız.

4A Lı Sayılanlar  :

Kredi Kartı Aidatı,Kredi Kartı Aidatını Geri Alma Dilekçesi

Yaklaşık 10-15 yıldır Türkiye'de kredi kartı kullanılmakta.Yabancı ülkelerde daha da önceleri uygulanmaya başlayan kredi kartı büyük kolaylık haline geldi.İnsanlar artık nakit taşımak yerine yanlarında hep kredi kartlarını taşıyor kredi kartlarıyla alışveriş yapıyor hem para taşıma riskinden kurtuluyor hem de 40 güne varan vadelerle ödeme yapabiliyor.

Son yıllarda ülkemizde kredi kartı olmayan aile neredeyse kalmadı, hemen her ailede kredi kartı var hatta bazı insanlarda 20 yakın kredi kartı olanlar var.Kredi kartları bu kadar fazla kullanılmaya başlanınca bankalarda bu kaynaktan dahada fazla  faydalanmaya çalıştı ve kredi kartı kart aidatı adı altında belirli dönemlerde olmak üzere aidat ücreti kesmeye başladı.Yıllardır uygulanan bu işlem kredi kartı kullanıcılarını zor durumda bıraktı ve gereksiz yere alınan bu ücretlerin iadesini talep eden bir çok müşteri sonunda kazanarak çeşitli işlemleri yapmasıyla son 10 yıla kadar ödediği bütün kredi kartı aidatlarını bir dilekçe ile almaya hak kazandı.Şimdi kredi kartı aidatlarını geri almak için yapılacak işlemlere bakalım.

Kredi Kartı Aidatları Nasıl Geri Alınır ?


Tax Free,Tax Free Nedir?, Tax Free Nasıl Alınır?

Tax Free uygulaması yıllardır var ama çoğumuz neye yaradığını ne olduğunu belki de bilmiyoruz.Bu yazımızda sizlerle Tax free nedir, tax free nasıl alınır sorularına cevap vereceğiz.

Turist olarak yurtdışına gittiğinizde aldığınız ürünlerin fiyatı içinde vergisini de ödersiniz.Tax free uygulamasında ödemiş olduğunuz vergileri ülkeye dönüş de geri alabilirsiniz.Tax free yazılı faturalar genellikle büyük mağazalarda ve kuruluşlarda verilmektedir.Her faturanın vergisini geri alamazsınız onun için almış olduğunuz faturaların tax free yazılı olmasına dikkat ediniz.

Tax Free Nasıl Alınır ?

İsteğe Bağlı Sigortalılık, İsteğe Bağlı Sigortalı Olma Şartları

Değerli okurlarımız gün geçtikçe sitemize sizlerin işine yarayabilecek doğru ve işlevsel bilgileri paylaşmak için çaba sarf ediyoruz.Bu yazımızda da sizlerde isteğe bağlı sigortalılık nasıl olur?, isteğe bağlı sigortalı olma şartları nelerdir? gibi aklınıza takılan isteğe bağlı sigorta uygulamasından bahsedeceğiz.

Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında bir kurum inşa edildi ve bu kurum emekli sandığı, BAG-KUR ve SSK gibi farklı sosyal sigorta kurumlarını tek bir çatı altında toplayarak SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu adını aldı ve artık hemen her vatandaş istisnalar olsada eşit şekilde sosyal sigorta haklarından faydalanmaya başladı.

SGK'nın sağlamış olduğu bir diğer hizmet ise İsteğe Bağlı Sigortalılık peki İsteğe Bağlı Sigortalılık Şartları Nelerdir?

İkinci Üniversite, İkinci Üniversite Kayıtları

Sevgili okurlarımız her dönem yeni kavramlar yeni uygulamalar ortaya çıkıyor, bizler de sizlere yeni çıkan hemen her resmi işlemi aktarmak ve yardımcı olmak istiyoruz.Bu yazımızda sizlerle üniversite de okurken aynı zaman da bir başka üniversite daha okumanın yolunu açan İkinci Üniversite sisteminden bahsedeceğiz.

Öncelikle Anadolu Üniversitesi İkinci Üniversite Programı kapsamında adaletten ilahiyata ev yönetiminden dış ticarete bir çok alanda eğitim almak isteyen ögrencilere hizmet veriyor.

İkinci Üniversite Okuma Şartları - Gerekçeleri :