E Beyanname Nasıl Verilir, E Beyanname, E Beyanname Programı, E EBeyanname

Teknolojinin gün geçtikçe artmasının bir çok  faydasını bizzat görmekteyiz.Önceleri saatlerce devlet dairelerinde sırada beklediğimiz günler yavaş yavaş tarih oluyor ancak vatandaşlarımız bu kolaylıklardan biraz habersiz.Bizlerden vatandaşlarımızı devletle ilgili işlemlerini internet üzerinden nasıl kolaylıkla yapabileceklerini anlatacağız.Bu kolaylıklardan birisi de Gelir İdaresi Başkalığının İnternet Vergi Dairesi kapsamında açmış olduğu e beyanname sistemi.

E Beyanname sistemi hakkında kısaca şunları söyleyebiliriz; E Beyanname sistemi vergi mükellefi olan kişilerin   aktif büyüklükleri veya net satış hasılatları belirli bir tutarın üzerinde olması nedeniyle beyannamelerini meslek mensubuna imzalatmak zorunluluğunda bulunmayan mükellefler ile bağımsız çalışan serbest muhasebeci, mali müşavir ve yeminli mali müşavir meslek gruplarınadır.



E Beyanname sistemini kullanmak isteyenler bazı işlemleri ve bilgisayar programlarını bilgisayarına indirmek zorundadır.Şimdi sizlerle e beyanname sistemi için gerekli olan işlemleri anlatacağız.



E Beyanname Başvurusu Nasıl Yapılır ?

E beyanname başvurusunu kullanıcı vergi dairesine başvurarak form doldurur ve gerekli kullanıcı kodu,şifre içeren bir zarf verilir.

Kullanıcı e beyannameyi kullanabilmesi için çeşitli proglamları indirmesi gerekir.Bu programları Gelir idaresi başkanlığının internet sitesinden indirebilir.

E Beyanname Programlarına Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Başvurumuzu tamamlayıp programlarımızı indirdikten sonra E Beyanname hakkında bilmemiz gereken bilgiler şu şekilde ;

-Programı indirdikten sonra internet olsun olmasın beyannameleri doldurup paketleyebilir.

-Kullanıcı programa girişi e beyanname sisteminden kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapmalıdır.

-Kontroller yapılır ve hatalı işlem varsa mesajla bildirilir yoksa onaylanır.

-Onaylanmış belgeler teslim edilmiş sayılır ve birer numara (TRANID) verilir bu da tahahkukdan kesilir.

-Beyannameleri onaylanan mükellefler gerekli ücreti banka veya vergi dairelerine yatırabilirler.

E Beyanname Gerekli Belgeler İçin Tıklayınız.

E Beyanname hakkında bilinmesi gereken hemen her bilgiyi sizlerle paylaştık.Ancak yine de aklınıza takılan sorular varsa gelir idaresi başkanlığının sitesinde yanıt bulabilirsiniz.Aşağıdaki linke tıklamanız yeterlidir.

E Beyanname Hakkında Diğer Sorularınız İçin Tıklayınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder