Harç Paraları Kalktı Mı ?, Harçlar Kalktı

2012 yılının en çok konuşulan konularından tartışmalarından birisi harçlar oldu.Üniversite öğrencileri yıllardır harç ödemekten bıkma durumuna geldi.Yıllarca çoğu öğrenci harç parasını ödeyebilmek için çeşitli işlerde çalıştı.Yıl 2012 ye geldiğinde ise harçların kalkabileceği açıklaması geldi.

En sonunda 2012-2013 ögretim yılında üniversite harçlarının kaldırılacağı resmen açıklandı.Artık üniversite öğrencilerin yüklü miktarlarda ödeyeceği yılda iki kez ödenen harçtan kurtuldu.Artık üniversite öğrencilerini her yıl iki dönem içinde ayrı olmak üzere yatırdıkları harçları ödemeyecek.Ancak bunda da bütün öğrenciler maalesef sevinemedi.





Öğrenci harçlarının sadece 1.ögretimler için kaldırılacağı açıklandı yani 2.öğretimler bu dönem de harç ödemek zorunda kalacaklar.Üniversitelerin 2.öğretiminde okuyan öğrenciler ise isyanda.Öğrenciler ise 2.öğretimlerin de aynı hakka sahip olmasını onlarında harçsız üniversite de okumasını istiyorlar.

Üniversite öğrencileri ise şimdiden sosyal paylaşım sitelerinde bu durumu dile getirerek bütün öğrencilerin aynı  haktan yararlanmasını istiyor.Harçsız eğitimin 2.öğretimler için de kaldırmasında değişiklik olup olmamasını ise zaman gösterecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder