Kimler MTV Ödemez, MTV'den Kimler Muaf, Motorlu Taşıtlar Vergisi Muaflığı

Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununa (MTV) göre her araçtan ya da kişiden Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmaz.Bunların kim olduğunu kanun da belirtilmektedir.Genel bütçeye dahil olan araçlar yani devlete ya da belediyelere ait araçlar motorlu taşıtlar vergisi ödemez.

Aynı zamanda ülkeler arası karşılıklı olmak kaydı ile konsolosluklardan , elçiliklerden Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) vergisi istisnadır, alınmaz.

%90'dan fazla özrü olan kişilerin kullandıkları, sahip oldukları araçlar Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)'den istisnadır.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilmiş yani iflas idaresine sevk edilmiş araçlardan motorlu taşıtlar vergisi alınmamaktadır.

Burada önemli olan bir husus da şudur ki; bir aracın motorlu taşıtlar vergisi yani MTV ödememesi için hurdaya çıkmış olması gerekir ancak kanun onda bile aracın hurdaya çıkabilmesi için MTV borcunun olmaması gerekmektedir şartını koymuştur.Yani motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ömür boyu devam eden bir vergi türüdür.

Özürlü kişilerden daha doğrusu özürlü plaka sahiplerinden daha az mtv alınması söz konusudur.

Anonim Şirket, Anonim Şirket Kuruluş, Şirket Kurmak,AŞ Kurulum İşlemleri

Anonim şirketler yani kısa adı ile AŞ 'ler gerçek kişilerden oluşturulan, en az beş (5) kişiyle kurulan organize olunan ticaret işletmeleridir.En az 50000 Türk Lirası sermaye ile kurulurlar.

Anonim Şirket Nasıl Kurulur?, Anonim Şirket Kurma İşlemleri

Anonim şirketler herşeyden önce bir sermaye şirketidir.Anonim şirketi kurmak için öncelikle şirketin bir ana sözleşmesinin olması gerekmektedir.Limited şirket ve anonim şirketin ortak özelliği olan bu sözleşmede anonim şirketin kuruluş amacı, ortakları, faaliyet alanı, ortakların sermaye payları gibi ana ve genel bilgiler yer alır.Daha sonra Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na bildirilir ve ticaret sicil gazetesinde anonim şirketin kurulduğu bildirilir.En son aşama olarak da vergi dairesine kayıt yaptırılarak anonim şirket kurulmuş olur.Türkiye'de anonim şirket ve limited şirket kurmak göründüğü kadar zor değildir.Yaklaşık üç (3) iş günü içerisinde anonim şirket (AŞ) ya da Limited şirket (LTD.ŞTİ.) kurulabilmektedir.


LTD Şirket Kuruluşu, Limited Şirket Kuruluşu, Şirket Kuruluş, Şirket Kuruluş İşlemleri

Limited Şirketler Türk Ticaret Kanununa (TTK) göre düzenlenmiş olan ve en az iki (2) ortaktan en fazla da elli (50) ortağı olan sermayesi belirli olan bir organize iş bütünüdür.Limited şirket ortakları gerçek kişi ya da tüzel kişi de olabilir.Bir isim ünvanı altında bir araya gelirler ve her ortak sadece sermayesi nispetinde limited şirkette sorumludur.Örnek verecek olursak şirketin bir borcu varsa ve bu borç ödenemediyse şirket sahipleri şirketteki hisseleri yani sermayeleri oranında borçtan sorumludurlar.Şahsi mal varlıkları borcun ödenmesi haciz edilemez.

Limited şirketlerin konusuna  gelince limited şirketler bankacılık ve sigortacılık işleri hariç her türlü meslek faaliyeti ile ilgili işleri yürütebilirler.

Limited Şirket Nasıl Kurulur?, Limited Şirket Kurma İşlemleri


Emlak Vergisi, Emlak Vergisi Nereye Ödenir, Emlak Vergisi Ne Zaman Ödenir?

Emlak vergisi servet üzerinden alınan vergilerin bir türüdür.Emlak vergileri gayrimenkullerin yani arsa,arazi konut benzeri mülklerin bağlı bulunduğu belediyelere ödenir.Ancak kişi o bölgede ikamet etmiyorsa yani gayrimenkulu Ankara'da ancak kendisi İstanbul'da ise emlak vergisini ödemek için yılda iki kez emlak vergisi ödemek için Ankara'ya gelmesi şart değildir.Bu durumda gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye posta  çeki, posta havalesi ile vergi dairesi hesabına emlak vergisini yatırabilir.

Hangi Mülkler İçin Emlak Vergisi Ödenir?, Emlak Vergisi Ödenecek Gayrimenkuller

Türkiye içinde yer alan arsalar, araziler, binalar, evler kısacası gayrimenkuller emlak vergisine tabidirler.Emlak vergisi diğer vergi türleri gibi vergi dairesine ödenmez.Gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye ödenir.

Emlak Vergisi İçin Beyanname Verilir Mi?, Emlak Vergisinde Beyanname