Emlak Vergisi, Emlak Vergisi Nereye Ödenir, Emlak Vergisi Ne Zaman Ödenir?

Emlak vergisi servet üzerinden alınan vergilerin bir türüdür.Emlak vergileri gayrimenkullerin yani arsa,arazi konut benzeri mülklerin bağlı bulunduğu belediyelere ödenir.Ancak kişi o bölgede ikamet etmiyorsa yani gayrimenkulu Ankara'da ancak kendisi İstanbul'da ise emlak vergisini ödemek için yılda iki kez emlak vergisi ödemek için Ankara'ya gelmesi şart değildir.Bu durumda gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye posta  çeki, posta havalesi ile vergi dairesi hesabına emlak vergisini yatırabilir.

Hangi Mülkler İçin Emlak Vergisi Ödenir?, Emlak Vergisi Ödenecek Gayrimenkuller

Türkiye içinde yer alan arsalar, araziler, binalar, evler kısacası gayrimenkuller emlak vergisine tabidirler.Emlak vergisi diğer vergi türleri gibi vergi dairesine ödenmez.Gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye ödenir.

Emlak Vergisi İçin Beyanname Verilir Mi?, Emlak Vergisinde Beyanname 







Emlak vergisinde beyanname verilmesi uygulaması eskiden uygulanmaktaydı ancak günümüzde emlak vergilerinde beyanname verilmesine gerek yoktur.Direkt olarak belediyelerde emlak vergisi tutarınız gözükmektedir.

Emlak vergisi borcunu ödmeyen kişilere ise ceza uygulaması söz konusudur.Emlak vergisini ödemeyenler için verginin %2.5 'i oranında her ay ceza uygulanır.Daha sonra amme alacağı konusuna girer ve gayrimenkul el değiştirmesi olduğunda kişilerin karşısına çıkmaktadır.

Emlak Vergisinden Muaf Olanlar 

200 metrekareden küçük evi olan ve bir adet eve sahip olan; Şehit yakınları, emekliler, hiç bir geliri olmayanlar ve dul ve yetimler emlak vergisinden muaf tutulurlar.Ancak bu saydığımız kişilerin muaf olabilmesi için bağlı bulundukları belediyelere yazılı bir dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder