Kışlık Lastik, Kışlık Lastik Fiyatları, Lastik Kış, Kış Lastiği

Arabalar çoğumuz için ailemizin bir ferdi gibidir ve çoğu insan arabasına çok değer verir özenle korur.Hem arabamızı hem de can güvenliğimizi korumak için doğru, sağlam lastik kullanmak bizim için öncelikli olandır.Çoğu araç sürücüleri aracının içine, kaportasına, motoruna değer ve önem verdiği kadar lastiklerine önem vermediği için yakıt tüketimini artırır, can güvenliğini riske atar ve kaza yapma riskini artırır.

Kış mevsimi Türkiye'de çok çetin geçiyor ve kış aylarında kaza oranlı bir hayli artıyor onlarca maddi hasarlı trafik kazası meydana geliyor.Trafik kazalarını önlemek yakıt tüketimimizi normale indirgemek için kış aylarında aracımıza kışlık lastik takmamız şart.Peki kışlık lastiğin faydaları nelerdir?, Lastik kış aylarında nasıl olmalıdır? Kışlık lastik fiyatları fiyatları ne kadardır? Bu yazımızda size kışlık lastik hakkında bilgi vereceğiz.


Kışlık Lastik Özellikleri, Kışlık Lastik Fiyatları:


Kışlık lastikler 7 derecenin altında çok güçlenirler.Havanın soğukluğu ile birlikte hamuru sertleşir.Kışlık lastik yere hemen yapışmaz.Kışlık lastiğin yapımında uygulanan desenler çizgiler de aynı zaman da frenleme ve manevralarda kaymayı önleyici olarak hazırlanmıştır.

Kışlık lastikler yazlık lastiklere göre dişleri ve hamuru farklı olup direksiyon hareketlerine tepkisi geçtir ve bu da size kış aylarında büyük rahatlık sağlar.

Lastiğinizi karlar yağmaya başladığında değil kış mevsimine girildiğinde almanız sizin için avantajlıdır.Lastiğin alışması ve ani yağışların başlamasına tedbir amaçlıdır.Ayrıca kışlık lastikler sadece karda değil buzlanma ve yağmurlu havalarda da yol tutuşunuz da büyük kolaylık sağlar.

Kışlık lastik alırken aracın çeken tekerlerine kışlık, diğer tekerlerine ise normal lastik takmanız uzmanlar tarafından tavsiye edilmiyor bu aracına ve güvenliğinize zarar verir.Bu durumdan dolayı kışlık lastik alırken 4 tekerin hepsine takılması gerekir.

Kışlık lastik fiyatları ise lastiğiniz çapı boyutu, aracanızın modeli markası, aracınız motor hacmi ve kışlık lastiğin markasına göre değişir.

Kışlık lastik fiyatlarına genel olarak kaba taslak düşünerek fiyat vermek istersek tanesi 80 Türk Lirası ile 300 Türk Lirası arasında değişmektedir.Kışlık lastik satan markalar veya firmalar kredi kartına taksit imkanı sunuyorlar ya da kışlık lastik fiyatlarında kampanya yapabiliyorlar.Şimdiden kazasız belasız hayırlı yolculuklar..
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder