İkinci Üniversite, İkinci Üniversite Kayıtları

Sevgili okurlarımız her dönem yeni kavramlar yeni uygulamalar ortaya çıkıyor, bizler de sizlere yeni çıkan hemen her resmi işlemi aktarmak ve yardımcı olmak istiyoruz.Bu yazımızda sizlerle üniversite de okurken aynı zaman da bir başka üniversite daha okumanın yolunu açan İkinci Üniversite sisteminden bahsedeceğiz.

Öncelikle Anadolu Üniversitesi İkinci Üniversite Programı kapsamında adaletten ilahiyata ev yönetiminden dış ticarete bir çok alanda eğitim almak isteyen ögrencilere hizmet veriyor.

İkinci Üniversite Okuma Şartları - Gerekçeleri :




- İkinci üniversite de okuyabilme şartları hali hazırda her hangi bir Fakülte, yüksekögrenim programlarında okuyan veyahut herhangi bir yükseköğretimden mezun olmuş üniversite öğrenci faydalanmaktadır.

-İkinci üniversite okumak isteyen öğrenciler askerlik durumumu uzatır diye düşünmesinler çünkü açıköğretim gibi askerlik uzatma durumu ikinci üniversite kapsamında yok.

-İkinci üniversite okumayı kolaylaştıran bir diğer avantaj ise başvurmak için herhangi bir sınava girmenize gerek olmaması.Yani YGS, LYS gibi sınavlara girerek vakit ve para kaybına gerek kalmadan İstediğiniz programa kayıt yaptırabiliyorsunuz.

-İkinci üniversitenin belki de tek dezavantajlı noktası harç yatırma zorunluluğu olması.Üniversite harçlarının birinci öğretim de okuyan öğrenciler için kalkmış olması sevinçle karşılandı.Açıköğretimden de harçların kalkacağı haberleri çıksa da maalesef açıköğretim de 6 (altı) bir yani bir yılda iki dönem olmak üzere 205 TL toplam 410 TL ücret alınmaktadır.

-İkinci Üniversite harçları Vakıfbank şubelerinden yapılmaktadır.Ayrıca öğrencilere kolaylık olması amacıyla Vakıfbank ATM lerinden kolayca ikinci üniversite harcınızı yatırabilirsiniz.

-İkinci Üniversite kaydınızı önce internet üzerinden yapıyorsunuz ardından istenen belgelerle AÖF bürolarına gidip gerçek kaydınızı yaptırıp ikinci üniversiteli olup çift diplomalı oluyorsunuz.

-İkinci üniversite kaydını önce kayıt.anadolu.edu.tr adresinden online olarak yapıyorsunuz.Başvurduğunuz formun çıktısını alıp mevcut okuduğunuz üniversitenin öğrenci işlerinden öğrenci belgeniz ve 4 adet fotoğrafınızla beraber AÖF kayıt bürosuna yapabilirsiniz.Vakıfbank yatıracağınız ikinci üniversite harç parasını AÖF bürosuna kayıt yaptırmadan önce yatırmalısınız.

-İkinci Üniversite hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isteyen okurlarımız www.anadolu.edu.tr adresinin ikinci üniversite bölümünden bakabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder