Konut Kredisi, Konut Kredisi Hesaplama, Ev Kredisi, Konut Kredileri, Ev Konut Kredisi

Türkiye'de insanlar yıllar boyunca kirada oturur, emeklilik ikramiyesi ya da başka gelirlerle zar zor bir daire sahibi olmaya çalışırdı.İnsanlar yüklü miktarlarda kira ödeyip bir de ev sahibinin evden çık demesi ya da zam artışlarıyla uğraşır dururdu.

Son yıllarda ülkemize de gelen yeni bir sistem var.Artık konut sahibi olmak zor değil!.Avrupa'da ve Amerika'da ortaya çıkan Mortgage sisteminin bir diğer versiyonu da Türkiye'de hayata geçti hatta yaklaşık 5 yıl oldu.Artık kira öder gibi ev sahibi olabileceksiniz!

Bankalar, müteahhitler, büyük inşaat firmaları artık belirli bir miktar nakit kalanını da çok uzun yıllar taksitlendirip insanları ev sahibi yapabiliyor.

Konut Kredisi, Ev Kredisi , Ev Konut Kredisi Nasıl Alınır ?





-Konut kredisinin ilk çıktığı zamanlarda bankaların konut kredisi faiz oranları bir hayli yüksekti.Öyle ki bankaların koymuş olduğu konut kredisi faiz oranı dönem sonunda iki konut parasından fazla bir maliyete çıkıyordu.

-Artık bankaların konut - ev kredisi faiz oranları %1 lerin aşağılarına geriledi.

-Bankaların Ev kredisi faiz oranları %0.80 ile %1.20 arasında değişmektedir.Bu oran bankalara ve konutun tipine göre değişmektedir.

-Konut kredisinde bankaların vermiş olduğu vade oranı ise 60 aydan 300 aya kadar çıkabiliyor.

-Hızla artan kentsel dönüşüm projeleri insanları konut almaya teşvik ediyor.Bankaların konut kredileri ise oldukça uygun.

-Son yıllarda konut satış oranı önceki yıllara göre %50 oranında arttı.Aynı zamanda konut fiyatları da gitgide değer kazanarak alıcılarını kara geçiriyor.

-12 aylık banka konut - ev kredisi faiz oranı %0.57 ye kadar düştü.

Konut Kredisi Hesaplama : 

-Konut kredisi hesaplaması yapılabilmesi bir çok etkene bağlı.Bunların başında aldığınız ya da alacağınız ev kredisinin miktarı, bankası, kaç aylık bir süreç de ödeyeceğiniz en önemli değişkenlerden.

-Alacağınız konutun en fazla %75 ine kadar banka konut kredisi kullanabilirsiniz.

-Banka kredisi ile Konut alırken mutlaka ek olarak ekspertiz ücreti, DASK zorunlu deprem sigortası, konut sigortası ve ayrıca hayat sigortası yaptırmanız gerekecektir.

-Bankadan konut kredisi alırken konut kredisi hesaplamaları içerisine %1-2 oranında dosya masrafı ödeyeceğinizi de ayrıca belirtelim.

-Konut kredisi hesaplaması her bankanın ayrı oranlarda faiz uygulaması dolayısı ile konut kredisi çekmek istediğiniz bankanın internet sitesinden konut kredisi hesaplaması yapmanızı öneririz.


1 yorum:

  1. Hepsi, Gıda süpermarket işimi farklı yerlerde kurmam için 1.000.000,00 USD tutarında bir kredi sağlamama yardımcı olan Elegant kredi firmasına teşekkürler. Son dört yıldır mali yardım arıyorum. Ama şimdi, kredi memuru Bay Russ Harry'nin tüm yardımı ile tamamen stresliyim. Bu nedenle, işini geliştirmek için fon arayan herkese yardım için bu büyük firma ile iletişime geçmesini tavsiye edeceğim ve bu gerçek ve test edilmiştir. Ona E-posta --Elegantloanfirm@Hotmail.com- veya Whats-app +393511617486 aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil