Hızlı Geçiş Sistemi Nedir?, HGS Nedir?, HGS Kartı Nereden Alınır?

Yıllarca araba kuyrukları oldu bu ülkede.Bütün araçlar sıraya girer otoyollarından, köprülerden ya da geçitlerden geçerken geçiş ücreti olarak ücret ödeme sırasına girerdi.

Bu çileden sonra yeni bir sistem geldi; KGS ve OGS.Herkese yabancı olan bu iki sistemin özelliği; köprü ve otoyollarda direkt olarak yani otomatik geçiş sistemi (OGS) ile kolayca geçmek, Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ile kartına para yükleyip kartı okutarak geçecek böylece saatlerce sıra beklemek zorunda kalmayacak bir sistem.

 Peki HGS Nedir ?






Bu sistemlerden sonra PTT'nin ortak çalışması ile yeni bir sistem geliştirildi HGS yani hızlı geçiş sistemi.Peki HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi nedir ? HGS aslında KGS ile hemen hemen aynı sistemde çalışıyor PTT den alınacak olan HGS ler iki tip olacak yapışkan şekilde olanlar ve kartlı olanlar.Yapışkan şeklinde yani HGS etiketi olanlar 5 liraya kartlı olanlar ise 15 liradan satılacak.HGS kartlarına minumum yükleme tutarı 60 Türk Lirası olması bekleniyor.

1-HGS yüklemesini otoyollara kurulan PTT gişelerinden ya da tüm PTT şubelerinden ya da SMS yoluyla cep telefonunuzdan yapabileceksiniz.
2-HGS geçişleri OGS geçişlerinde olduğu gibi kullanıcılarına fayda sağlıyor.HGS kullanıcıları %20 daha ucuza geçiş yapabilecek.
3-HGS de vatandaşların tedirgin olduğu tek nokta ise 60 lira yükleme sınırı olması en az 60 lira yükledikten sonra bakiyeniz 30 liraya düştüğünde ise sistem sizi hemen uyarıyor bu da kullanıcıları zor durumda bırakıyor.
4-HGS nin en önemli avantajı ise OGS gibi hızlı ve ucuz geçişin yanı sıra çok kolay bir şekilde yükleme yapılabilmesi.
5-HGS kartları ve etiketleri tüm PTT şubelerinden alınabilecek.Ayrıca HGS karta sahip olanlar OGS ya da KGS şeritlerinden geçemeyecek ve geçenler cezalandırılacak.HGS geçiş cezası ise bir hayli yüksek geçiş ücretinin 11 katı alınmakta.


HGS Geçiş ihlali cezalarını 15 gün içersinde ödemeniz durumunda %25 indirim uygulanmaktadır.HGS geçiş ihlali sorgulaması yaptıktan sonra cezanız gözükmediyse çok fazla sevinmeyin çünkü bir-iki gün içerisindeki cezalarınız sistemi hemen geçmiyor, bir kaç gün sonra tekrar bakmanızı tavsiye ederiz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder