Nikah İşleri, Nikah İşlemleri, Evlilik İşlemleri


Değerli okurlarımız hayatımızın dönüm noktalarından biri olan evlilik, hemen her insanın aklında olan; kimisinin en büyük hayali kimisinin ise korkusu haline gelmiş bir olay.Nikah hem dinimizce hem de örf adet ve aile yapımız itibariyle toplumumuz tarafından büyük öneme sahip bir değer.

Nikah akdini gerçekleştirmek istiyorsunuz evlenme kararı aldınız ancak ne yapacağınızı bilmiyorsanız bu yazımız sizin için.

Evlilik (Nikah) İçin Gerekli Belgeler : 

-Nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopileri
-Çİftlerden birinin ikametgahını belgeleyen ilgili mahalle muhtarından alınan resimli ikametgah belgesi
-Çiftlerden herbiri için yedi (7) adet vesikalık fotoğraf
-Çiflerden birisi veya ikisinin de daha önceden evlilik veya boşanma var ise nüfüs cüzdanlarında en son medeni hallerinin işlenmiş olması






-Kayıtlı oldukları Nüfus Müdürlüklerinden en son medeni hallerini gösteren nüfus kayıt örnekleri
-Evlenecek çiftlerin BİRLİKTE saglık raporu almaları.Bu raporlar Hükümet Tabibliği,Saglık Ocakları veya Belediye Başkanlıgı Saglık İşleri Müdürlügünden alınabilir.
-Yaşı küçük olanlar,17 yaşını doldurmuş olanlar noter tasdikli anne ve baba muvafakatı müracaat edebilirler.(Üstteki maddeleri tamamlamak şartıyla)
-Kayıt işlemleri sabah 8:30-11:00 ile 13:30-15:00 saatleri arasında yapılmaktadır.
-Matbu evraklar nikah dairesinden temin edilir.
-Evlenecek çiftlerin mutluluğu,doğacak yavruların sağlıklı olabilmesi için HBSAG (bulaşıcı sarılık),antihiv (AIDS) kan testlerini yaptırarak ve kan grubu testlerini yaptırarak sonuçların getirilmesi önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder