2022 Sayılı Kanuna Göre Özürlü Maaşı, Özürlü Maaşı Nasıl Alınır, 2022 maaşı

     Bu Yazımızda 2022 sayılı kanuna göre özürlü maaşı nasıl bağlanır, başvuru işlemi nasıl yapılır ve başvuru işlemi için ne gereklidir onları paylaşıcağız.

    Bu kanun aslen 65 Yaşını doldurmuş, muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlara aylık bağlanmasına yönelik bir kanun fakat bu kanunla zamanla ek maddelerle genişletilip özürlü vatandaşlarımızıda içine dahil etmiştir.

Başvuru detaylarına anlamadan önce şunu belirtmekte fayda gördük 2022 sayılı kanuna göre özürlü maaşı hükümlerinde düzenlenen belgenin gerçeği uymaması durumunda ödenen aylıklar %50 fazlası ile geri alındığı gibi belgeleri düzenleyen 3. Şahılar için ceza kovuşturması yapılacaktır.




2022 Sayılı Kanun Göre Özürlü Maaşı Almak İçin Başvuru:


- 
-Kaymakamlığa bağlı mal müdürlüklerinden alınacak başvuru formu,
-Sağlık Kurulu Raporu
- Adet fotoğraf ile bağlı bulundukları kaymakamlığa müracaat edilir.

Müracaatın uygun olarak kabul edilmesinden sonra 3 aylık dönemler halinde peşin olarak mahalli maliye teşkilatlarından alınır.

Herhangi biz sosyaş güvencesi olamayn engelliler; Vakıflar Genel Müdürlüğüne Başvurarak aylık bağlanmasını sağlayabilirler.


Gerekli Belgeler:


-Dilekçe
-Mal bildirim Beyanı
-Vukuatlı nüfus kayıt örneği
-Sağlık kurulu rapor
- 2 adet vesikalık fotoğraf
-fakirlik kağıdı
-sosyal sigortalar kurumu, Bağkur veya emekli sandığından maaş almadığını gösteren belge.

Bu belgeler hazırlanarak bağlı bulunan Defterdarlık, Mal Müdürlükleri ,  Emekli Sandığı , Valilik veya Kaymakamlık Makamlarına Başvurulur.

Özürlü Maaşı alanlar, Sosyal güvencesi olan anne ve babanın vefatından sonrada artık  bu emeklilik maaşından faydalanabileceklerdir . Ayrıca başvuru kabulünden sonra verilen kartla birlikte devlet hastanelerinden ücretsiz hizmet alabilecekler. Aylığı almakta olan aile reisinin eşininde bu aylığı hak etmesi halinde aile reisine %50 oranında zam gelicektir. Aylıklar 3 ayda bir ikamet ettiğiniz yere en yakın Ziraat Bankası Şubelesi ile anlaşmalı PTT merkez müdürlükleri aracılığı ile  hak sahiplerine veya vekillerine ödenir


Özürlü Maaşı Sorgulama İçin Tıklayın 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder