Türk Lirasının Yeni Simgesi


Son on yılda Türk Lirası çeşitli şekillere karşımıza çıktı.Önce Türk Lirasından altı sıfır atıldı, sonra Yeni Türk Lirası (YTL) geldi,sonra yeni şekliyle Türk Lirası oldu ve ilk defa Türk Lirasında Atatürk haricinde ünlü Türk düşünürlerinde fotoğrafları yer aldı.



Hepimiz Türk Lirasına ve kuruşlara alışmışken 8 Eylül 2011 de bir yarışma yapıldı.Yapılan bu yarışmanın ismi ''TL Simge Yarışması''.Çoğu vatandaşın belki haberi yoktu ancak yarışma yapıldı ve Türk Lirası için en uygun simge seçildi.

Türk Liramıza gelen bu simge bir çok bilgisayarda özel güvenlik önlemlerine tabi tutuldu ve son olarak 1 Mart 2012 tarihinde Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Sayın Erdem Başçı ' nın katılımıyla Türkiye Cumhuriyeti Merkez  Bankası Merkez Binasında tanıtımı yapıldı.
Türk lirasına simge getirerek paramızın uluslar arası sektörde bir sembol olması amaçlanmaktadır.Simgenin gelmesiyle Türk Lirasının diğer uluslararası para birimleriyle yarışır hale gelmesi hedeflenmektedir.Bizlerde Türk Lirasına yapılan bu yeniliğin getirilen bu simgenin ülkemiz ve tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyoruz.
Türk Lirasına yeni simge getirildi fakat bu bir çok değişikliğinde olması anlamına geliyor.Bunlardan en önemlisi de Türk lirasındaki bu simgenin bilgisayar, cep telefonu gibi teknolojik ürünlerde nasıl kullanılacağı.Merkez Bankası kendi resmi sitesinde http://www.tcmb.gov.tr/yeni/iletisimgm/TLSimge/kurulum.html yayınladığı eklentiden bu sorunu kolayca çözebilirsiniz.Yeni simgemiz hepimize hayırlı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder