İngiltere Vize İşlemleri

Her ülkenin vize alma işlemleri hemen hemen birbirine benzer olsa da İngiltere vizesi için aynı durum söz konusu pek değil.İngiltere vize işlemleri daha çok online olarak işliyor.Bu yazımızda İngiltere vizesi işlemlerinden bahsedeceğiz.

-İngiltere vize başvuru formu internet üzerinden yapılıyor.Başvuru ücreti de online olarak internet üzerinden yatırılıyor.


-İngiltere'ye gitmek istediğiniz tarihten bir (1) ay önce başvurunuzu internet üzerinden yapmanız seyahatinizin aksamaması için önemli.

-Diğer ülkelerden farklı olan bir diğer durum ise hazırlanan bazı belgelerin ingilizce olarak hazırlanmasıdır.

-İngiltere vize başvurusunu online olarak yapacağımız için www.visainfoservices.com adresinden başvuru yapılmaktadır.Bu web sitesi Türkçe dil desteği de sağlamaktadır.

-İngiltere vizesine başvura da vize sürenize göre ücret belirlenmektedir.

-İngiltere vizesinde acentalara çok gerek yok gibi ancak bazı belgelerin ingilizceye tercüme edilmesi isteniyor ve burada acentanın bilgisine başvurmak gerekebiliyor.

-İngiltere vize başvurusunda internet üzerinden başvuru yaptıktan sonra size verilen barkod numarası ile vizenizi takip edebiliyorsunuz.





İngiltere Vizesi Başvuru Merkezleri  :

-İngiltere vizesi için başvuracağınız iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Gaziantep.Bu illerdeki vize başvuru merkezlerine bizzat şahsi olarak başvuru yapmak gerekiyor.

-İngiltere vize başvurusu merkezlerine şahsen gidilmesinin sebebi parmak izi alınmasından kaynaklanıyor.

-Onsekiz yaşından küçük olan kişilerin ise aile bireyleriyle beraber konsolosluğa ya da başvuru merkezlerine gitmesi gerekiyor.

İngiltere Vize Başvurusu :


-İngiltere vize başvuru sonucunuz eğer pasaportunuz dolu ise yani İngiltere, Amerika, schengen vizelerinden biri varsa üç (3) iş günü, bu vizeler yoksa yani pasaportunuz ise beş (5) iş günü içerisinde vizenizi teslim alabilirsiniz.

-İngiltere vize başvurusunda fotoğrafınız da olmazsa olmazlardan, fotoğrafınız 4.5 cm - 3.4 cm ve arka fontu beyaz renkte olmak zorundadır.Fotoğrafınızı konsoloslukta da belirli bir ücret karşılığında çektirebilirsiniz.

-İngiltere vizesi almak için banka hesabınızda para olması şart.En az 10.000 Türk lirası ve hesabınızın eski olması gerekmektedir.

-İngiltere vize başvurunuz onaylanmadı ise hazırlamış olduğunuz evrakları çoğaltarak ya da zenginleştirerek tekrar başvurması gerekir.

-İngiltere vizesi üç kısıma ayrılmakta bunlar turist, öğrenci ve ticaret vizesi diye ayrılmaktadır.

-İngiltere vizesi çok detaylı olduğu için burada sizin vaktinizi fazla almak istemiyoruz bu sebeple İngiltere vize başvuru formunu www.visainfoservices.com adresinden kişisel bilgilerinizi doldurarak yapabilirsiniz.Bu form yaklaşık on iki sayfa olup kişisel bilgilerinizden oluşmaktadır.İyi yolculuklar...


İngiltere Vize Ücretleri : 


-Turist ve Ticari Vizesi Ücretleri : 6 aylık vize ücreti 230 Türk lirası
                                                      2 yıllık vize ücreti 795 Türk lirası
                                                      2 yıllık vize ücreti 1460 Türk lirası
                                                     10 yıllık vize ücreti 2105 Türk lirası ödemek gerekmektedir.


-Ögrenci Vizesi Ücreti : 6 aylık Student Visitor için 230 Türk Lirası
                                        11 aylık Extended Student Visitor için 420 Türk Lirası
                                        Student Visa için 765 Türk Lirası ödemek gerekmektedir.

1 yorum:

  1. Kurumsal Vize ile ingiltere vizenizi çok daha kolay ve hızlı bir şekilde alabilirsiniz.

    YanıtlaSil