Green Card İşlemleri

Bu yazımızda sizlerle Amerika hayali kuran Amerika'da sorunsuz kalmak isteyenler için bir fırsat olan Green Card hakkında bilgiler vereceğiz.

-Green Card Amerika'da seçme ve seçilme hakkı hariç diğer tüm haklara sahip olan, yani bir nevi amerikan vatandaşı kabul edilmesi demektir.

Green Card Avantajları-Faydaları : 


-Green Card sahibi olan kişiler okula ücretsiz giderler.Daha doğrusu Amerikalı bir öğrencinin verdiği ücret kadar ücret ödersiniz.

-Green Card sahibi olduğunuzda Amerika'da çalıştığınız için sigortanız da Amerika'dan ödenir ve Amerika'dan emekli olmuş olursunuz.

-Green Card'la seçme ve seçilme hakkına sahip olabilmeniz için üç (3) yıl ikamet ettikten sonra Amerikan vatandaşı olup seçme ve seçilme hakkına sahip olabilirsiniz.






Green Card Çekilişi : 


-Green Card çekilişi ise 'denesek ne çıkar' dedirtecek cinsten.Amerika her yıl 110.000 kişiyi Green Card ile ülkesine alıyor.

-Kontenjan her ülke için verilmiyor, Irak,İran,Suriye gibi ülkeler de çekiliş yapmaya izin vermiyor.Türkiye bu konuda şanslı ülkelerden ancak her yıl ülke ülke ayrı olarak bilinmiyor.Çünkü o yıl hangi ülkeden ne kadar göçmen gelmiş diye baktıktan sonra sayıyı belirliyorlar.

-Green Card çekilişi tamamen şansa dayalı.Amerika'nın Green Card internet sitesine girip isim, soyisim, adres, telefon gibi bilgiler vererek çekilişe hak kazanıyorsunuz.Bu nokta tamamen şansa dayalı.

-Ekim ayının sonuna kadar Green Card başvurusu internet üzerinden yapılabilir.





Green Card Hakkında : 


-Green Card hemen herkesin başvurabileceği bir sistemdir, eğer lise mezunu değilseniz elinizde bir zanaatiniz mesleğiniz olması gerekmektedir.Yani ya zanaatkar ya da en az lise mezunu.

-Green Card 110.000 kişi alacağını duyursa da 55.000 kişi alınıyor.Elenen kişiler vize alımında, sabıkada, konsoloslukta veya diğer sebeplerden dolayı hakkını kaybediyor.

-Green Card başvuruları ücretsiz yapılmaktadır.

-Çeşitli şirketler Green Card başvurusunu bir ücret karşılığında sizin adınıza gelen formu doldurmak için alabilir.Bunun haricinde başka bir katkısı yoktur.

-Green Card ABD vatandaşı olmayan ve o kişinin eşi ile yirmibir (21) yaşın altındaki çocukları için geçerlidir.


Green Card Sonucu :


-Green Card Ekim ayı sonuna kadar başvuru kabul edilmektedir.Başvuru sonucu ise mayıs ayı sonunda belli oluyor ve posta ile kişinin adresine geliyor.

-Green Card başvurunuz kabul edilmediyse herhangi bir geri dönüş, bildirim yapılmamaktadır.

-Green Card başvuru onaylandıktan sonra adresinize gelen formlar olacaktır.Bu formları çok dikkatli bir şekilde ingilizce bilgimiz yeterli ise kendimiz, değil ise uzman bir kişi eşliğinde doldurmanız gerekmektedir.

-Hazırlanan belgeler Amerikaya postalandıktan sonra Green Card konsolosluğa mektup gönderiyor ve mülakat tarzında bi konuşma yapılıyor ve bunun sonucunda Green Card sahibi oluyorsunuz.

-Green Card başvurusu kabulünüz adresinize geldikten sonra eşiniz ve çocuklarınız da aynı haklara sahip olmuş olurlar.

-Green Card sahibi olan kişi beş (5) yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kaybetmeden ABD vatandaşı olabilir.

NOT : Lütfen evinize gelip posta, kurye kılığında Green Card başvurunuz kabul edildi gibi şeyler söyleyip sizden ücret talep edenlere itibar etmeyiniz.Başvurunuz kabul edildikten sonra ücretsiz posta ile size gerekli formlar gelecektir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder