Vergi Borcunu Sona Erdiren Durumlar nelerdir, Vergi borcu nasıl sona erer

Vergi Borcunu sadece ödemekle sona erdirmek tek yöntem değildir.Bu yazımızda Vergi borcunu sona erdiren durumları açıklayacağız.

- Ödenmesi : Vergi borcunun mükellef tarafından ödenmesi borcu sona erdirir.

- Terkin : Mükellefin vergi borcunun silinmesidir.Mükellefin vergi borcu doğal afet,vergi hatalarının düzeltilmesi, yargı kararları, tahsilden veya tahahkuktan vazgeçme şeklinde olabilir.





- Zamanaşımı : Vergi borcunun belirli bir zaman içerisinde vergi idaresi tarafından talep edilmemesi sonucu sona ermesidir.Zamanaşımı süresi 5 (Beş) yıldır.

- Verginin Mahsubu ve Takası : Bir verginin daha önce ödenmemiş olan kısmının vergi borcundan düşürülmesine verginin mahsubu denir.Aynı  türden karşılıklı ve muaccel olan iki borcun mübadele edilmesine verginin takası denir.Takasın mahsuptan farklı aynı türden ve muaccel iki borcun olması, takasın tahsil mahsubun ise tarh aşamasında gerçekleşmesidir.

- Af  : İdari, siyasi ve bazen de ekonomik nedenlerle devletin vergi veya vergi alacağına bağlı olan vergi cezalarının silinmesidir.Vergi bilincinin zedeleyen, mükellefler arası eşitliği bozan bir unsurdur.

- Uzlaşma : Vergi mükellefi ile vergi idaresi arasındaki uyuşmazlığın idari aşamada çözümü ile vergi borcu kısmen indirilebilir.

2 yorum:

  1. *% 3 faiz kredisi sunmaktadır
    * Nakitsiz Girişimci Sigortası
    * Para için garanti

    İyi kredi notu ile, Credit Financier Home, bireylere veya şirketlere veya kooperatif kuruluşlarına, endüstriyel ve kişisel faydalar amacıyla, teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunmaktadır.

    İletişim Adresi: creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. ACİL KREDİ! ACİL KREDİ !! ACİL KREDİ !!!

    Kişisel bir amaç için veya iş ihtiyaçlarınız için acil mali yardıma mı ihtiyacınız var? İşte sizin için bazı iyi haberler. Bireylere veya kurumsal firmalara yıllık en düşük yüzde oranı% 2 ile kredi sunuyoruz.

    Almak için bugün bizimle iletişime geçin: -

    * Araç Kredileri

    *İş kredisi

    * Borç Konsolidasyon Kredisi

    *Bireysel kredi

    * İşletme Genişletme Kredisi

    *Öğrenci kredisi

    * Tarımsal Kalkınma Kredisi

    Ve çok daha fazlası.

    (Expressglobal55@gmail.com) veya (+12606355412) aracılığıyla bugün bize ulaşın

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil